Aktuality

Up Späť na Aktuality

Európsky dôchodok

Európsky dôchodok

Univerzálna maklérska spoločnosť sa snaží svojim klientom ponúkať portfólio finančných služieb tak, aby mal všetko v správe „pod jednou strechou“. Priniesli sme preto aj produkt, ktorý hlavne z pohľadu výhľadu na budúce dôchodky resp. ich výšku je určite nesmierne zaujímavý, nakoľko ponúka dlhodobé investovanie práve na dobu dôchodku. V partnerstve so spoločnosťou Finax ponúkame Európsky dôchodok - Slováci sú tak prvými občanmi EÚ, ktorí si môžu tento nový dobrovoľný dôchodkový produkt založiť.

ČO JE EURÓPSKY DÔCHODOK (PEPP)?

Celoeurópsky osobný dôchodkový produkt, známy pod skratkou PEPP, je jednoduché a lacné investičné sporenie na dôchodok podľa pravidiel EÚ. Tento dôchodkový produkt platí rovnako v Nemecku ako na Slovensku a môžete si doň prispievať vy alebo váš zamestnávateľ bez ohľadu na to, v ktorej krajine pracujete.

PRE KOHO JE EURÓPSKY DÔCHODOK VHODNÝ?

Pre každého, komu záleží na budúcnosti a dobre prežitej starobe. Európsky dôchodok je zaujímavý aj pre ľudí, ktorí plánujú stráviť kariéru za hranicami Slovenska, pre živnostníkov, SZČO, freelancerov a pre zamestnancov nadnárodných korporácií alebo firiem preferujúcich PEPP pred lokálnymi dôchodkovými piliermi (napr. pred 3. pilierom). PEPP nie je viazaný na pracovný pomer, je individuálny a môže si ho založiť každý, kto žije v Európskej únii.