Aktuality

Up Späť na Aktuality

Indexové poistenie repky

Indexové poistenie repky

S unikátnym poistením repky olejnej prichádzajú spolu popredný francúzsky poistný poradca Bessé a skupina GrECo (súčasťou ktorej je na Slovensku aj Univerzálna maklérska spoločnosť), najväčší nezávislý poradca pre riadenie rizík a poistenia vo východnej Európe. Jedná sa o inováciu, ktorú vyvinuli spolupráci s AXA Climate. Spoločný projekt Bessé a GrECo/UMS znamená príchod inovatívneho poistenia aj na slovenský trh. 

Jedinečná inovácia pre potravinársky priemysel 

Bessé s významným zameraním na inovácie je priekopníkom v oblasti indexového poistenia. Vo Francúzsku vyvinuli jedinečný poistný produkt pre podnikateľov v sektore olejnín ako reakciu na rastúce klimatické riziká, ktoré ovplyvňujú pestovanie repky - čoraz suchšie letá zhoršujú rastový potenciál tejto plodiny už od raných štádií jej rastu. Nové poistné riešenie dokáže pokryť riziko spojené s klíčením repky a je špeciálne navrhnuté pre osivárov a obchodníkov s plodinami . 

Tento jedinečný produkt na trhu je unikátnym riešením, ktoré dokáže určiť kvalitu klíčenia repky v poľnohospodárskej pôde pomocou merania biomasy.