Aktuality

Up Späť na Aktuality

Poistenie záchrany v horách

Poistenie záchrany v horách

Poistenie záchrany v horách

Zimná sezóna je v plnom prúde a všetci si ju chceme užiť bez nepríjemných zážitkov. Žiaľ, aj tie sa niekedy stávajú a vtedy si uvedomíme, že sme nemysleli na veľmi jednoduchú vec, a to poistenia záchrany v horách. Môže sa stať, že v zhoršenom počasí zablúdime a na našu záchranu bude vyslaná horská služba – nedajbože bude musieť byť privolaný vrtuľník. Bez poistenie záchrany v horách znášame všetky náklady takejto záchrany sami, čo môžu byť sumy rádovo v desiatkach tisícoch euro. Poistenie kryje vyhľadávanie poisteného v tiesni, poskytovanie prvej pomoc, preprava k najbližšiemu dopravnému prostriedku zdravotníckeho zariadenia, prípadne do zdravotníckeho zariadenia, preplatené sú preukázané náklady pri záchranných prácach. 

Poistiť sa môžu bežní turisti, ale aj aktivity ako sú lyžovanie a snowbording mimo zjazdovej trate alebo vo voľnom teréne, paragliding, jazda na horskom bicykli, horolezectvo, lezenie na cvičných skalách, Via ferrata/zaistená lezecká trasa, jaskyniarstvo, jazda na snežných vozidlách.

Výluky z poistenia sú aj pri tomto druhu poistenia – napr. keď sa udalosť stane v teréne, kde bolo vyhlásené lavínové alebo iné nebezpečenstvo, či pod vplyvom alkoholu a podobne.

Poistenie vzhľadom na výšku krytia nie je skutočne drahé – je možné ho uzatvoriť aj krátkodobo. Radi Vás budeme informovať.